Over mij

Teksten verbeteren. Ik zeg altijd dat het iets is dat ik ‘niet niet kan doen’. En nee, dat is geen typefout ūüôā

Het begint bij mij vanzelf te kriebelen¬†als ik een tekst zie die beter kan, die taalfouten bevat of onlogisch in elkaar zit. Waarschijnlijk helpt mijn achtergrond als onderwijskundig ontwerper daar ook aan mee. Informatie breng je het beste over in heldere zinnen en in een logische volgorde. Instructiematerialen bestaan voor een groot deel uit tekst en ook voor uitlegvideo’s worden eerst scripts geschreven.

Ook na mijn studie heb ik altijd graag teksten geschreven om dingen uit te leggen. Ik heb jarenlang, met wisselende regelmaat,¬†een blog bijgehouden, en toen ik als IT-consultant werkte schreef ik veel instructies en onderhield ik diverse cursusmaterialen. Maar pas toen ik bij een ander IT-bedrijf aan de slag ging als schrijver van handleidingen¬†ontdekte ik echt hoeveel plezier ik had in het maken van goede teksten. Ook ontdekte ik dat heel veel anderen¬†er helemaal niets aan vinden om iets goed ‘op papier te zetten’.

Pas toen besefte ik, dat ik anderen hiermee kan helpen. Daarom is dit één van de dingen die ik doe als zelfstandig professional. Daarnaast help ik consultants en adviseurs om rust in hun hoofd en overzicht over hun werk te krijgen, en denk ik als onderwijskundig ontwerper mee over de toepassing van online tools in leerprocessen.

Om te ontspannen en om lekker fit te blijven loop ik regelmatig hard een rondje door het prachtige buitengebied dat net buiten onze stad ligt. Af en toe waag ik me aan een wedstrijdje in de buurt. Gewoon omdat dat gezellig is en omdat je dan toch altijd nét iets harder loopt dan tijdens trainingsrondjes.